4 Μαρ 2011

Το ΔΝΤ μειώνει τα επιτόκια δανεισμού στην Ιρλανδία

Λόγω αργίας, πρωθυπουργικής ασθένειας και καβγάδων μεταξύ υπουργών, η Ελλάδα δεν έχει τολμήσει ούτε να ψελίσσει παρόμοιο αίτημα, αν και προ ημερών ο κιμπάρης Παπανδρέου δήλωσε 
ευθαρσώς πως "η Ελλάδα θα πληρώσει όλο της το χρέος μαζί με τους τόκους"!!!


Το επιτόκιο που πληρώνει η Ιρλανδία στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πλαίσιο της έκτακτης οικονομικής βοήθειας που λαμβάνει η χώρα θα υποχωρήσει καθώς τίθεται σε ισχύ η συμφωνία του 2008 για την ενίσχυση της συνεισφοράς της χώρας στο Ταμείο, όπως ανακοίνωσε το ΔΝΤ.

Το μέσο επιτόκιο "στην κορύφωση της πρόσβασης" στο πλαίσιο του δανείου θα είναι 3,04% σε χρηματοδότηση για ανεξόφλητο υπόλοιπο οφειλών (credit outstanding) διάρκειας λιγότερο από τρία έτη, από 3,17%, ανακοίνωσε το ΔΝΤ όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Το επιτόκιο θα είναι 3,85% σε χρηματοδότηση για ανεξόφλητο υπόλοιπο οφειλών διάρκειας για περισσότερο από τρία έτη από 4,04% προηγουμένως.

Στο πλαίσιο των αλλαγών που συμφωνήθηκαν το 2008, η Ιρλανδία και άλλες χώρες θα γνωρίσουν αλλαγές στις λεγόμενες ποσοστώσεις τους, ήτοι στα ποσά που καταβάλουν και καθορίζουν τα δικαιώματα ψήφου και την πρόσβαση τους σε δάνεια του ΔΝΤ.

Η ποσόστωση της Ιρλανδία στο ΔΝΤ θα αυξηθεί κατά 50% στο ισοδύναμο των περίπου 1,4 δισ. ευρώ.

"Η μείωση του μέσου επιτοκίου είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής των υφιστάμενων πολιτικών χρηματοδότησης στο πλαίσιο της συμφωνηθείσας αύξησης των ποσοστώσεων και δεν αποτελεί αλλαγή πολιτικής", διευκρίνισε το ΔΝΤ. 


ας μιλήσουμε ἐπιτέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...