3 Μαρ 2011

Δυσοίωνο το μέλλον του Καντάφι


Ο Καντάφι πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία , επανέλαβε σήμερα  ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ  Ομπάμα.
Κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο Λευκό Οίκο με τον Μεξικανό πρόεδρο Φελίπε Καλδερόν, ο
Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να είναι έτοιμη να δράσει γρήγορα αν υπάρξει ανθρωπιστική κρίση ή για να σταματήσει την βία κατά των αμάχων στην Λιβύη.
Ο Ομπάμα δήλωσε επίσης, ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν «όλες τις επιλογές» για την λιβυκή κρίση, «στρατιωτικές ή μη».
Ο αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ακόμη ότι αν ο Καντάφι «στυλώσει τα πόδια» στην πρωτεύουσα Τρίπολη, οι ΗΠΑ θα πρέπει να βρουν ένα τρόπο για να προμηθεύσουν με τρόφιμα τους Λίβυους.
Η λιβυκή αντιπολίτευση αρνείται την πρόταση Τσάβες
Η λιβυκή αντιπολίτευση αρνήθηκε κατηγορηματικά σήμερα την προσφορά διαμεσολάβησης του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στην κρίση με τη Λιβύη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου που σχηματίστηκε από τους εξεγερμένους. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «είναι πολύ αργά, έχει χυθεί πολύ αίμα»,
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, που θεωρείται ως ο ηγέτης της ριζοσπαστικής αριστεράς στη Λατινική Αμερική, πρότεινε την Δευτέρα τη δημιουργία μιας διεθνούς ειρηνευτικής αποστολής, που θα αποτελείται από αρκετές φιλικές χώρες και θα μπορούσε να ενεργήσει ως μεσολαβητής μεταξύ του Καντάφι και των εξεγερμένων.
Σημειώνεται, ότι και η Ιταλία έκρινε απόψε «πολύ δύσκολο» να μπορέσει η διεθνής κοινότητα να αποδεχτεί την προσφορά μεσολάβησης του Τσάβες για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στην κρίση με τη Λιβύη, δήλωσε απόψε ο Ιταλός ΥΠΕΞ Φράνκο Φρατίνι.
Δεν χορηγεί άσυλο στον Καντάφι η Νικαράγουα
Η Νικαράγουα δεν θα χορηγήσει άσυλο στον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε σήμερα ένας ανώτατος αξιωματούχος του Μετώπου Σαντινίστας του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγκα.
Φήμες που κυκλοφόρησαν χθες Τετάρτη στην Λιβύη ανέφεραν ότι τα παιδιά του Καντάφι τον συμβούλευσαν να ζητήσει άσυλο στην Νικαράγουα.
Ο υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις του Μετώπου Σαντινίστας Γιασίντο Σουάρεζ, χαρακτήρισε τις φήμες αυτές ως «τμήμα της διαμάχης των μέσων ενημέρωσης στην Λιβύη», ενώ το υπουργείο Εξωτερικών και η κυβερνητική ιστοσελίδα δεν αναφέρθηκαν στα σχόλια αυτά.
Η Νικαράγουα, η Βενεζουέλα και η Κούβα είναι ανάμεσα στις λίγες χώρες που έχουν εκφράσει την υποστήριξη τους στον Καντάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...