4 Μαρ 2011

Η "ΚΟΜΙΣΙΟΝ" ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΕΚΘΕΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Η περιβόητη "Κομισιόν" επιμένει να καλύπτει μόνο τα οπίσθια των αγαπημένων και ισχυρών κρατών της Ευρώπης, αφήνοντας εκτεθειμένη την Ελλάδα στους λαθρομετανάστες, προκειμένου να μη δεχτούν αυτά τα συνεχή κύματα της λαθρομετανάστευσης. Διαβάστε τι απάντησαν οι "Κομισιότες" στον πουρναροκαλλιεργητή Τρεμόπουλο για το θέμα του τείχους στον Έβρο: 
"Αδειάζει πλήρως την ελληνική κυβέρνηση η Κομισιόν για το σχεδιαζόμενο τείχος στον Έβρο. Σε απάντηση της επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Malmström σε ερώτηση του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου, υπογραμμίζεται ότι «η Επιτροπή θεωρεί ότι η κατασκευή φράκτη δεν θα επιλύσει από μόνη της το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Είναι πιθανό η μεταναστευτική ροή να στραφεί προς άλλα τμήματα των εξωτερικών χερσαίων ή θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας ή προς άλλα κράτη μέλη». Τονίζεται επίσης ότι «η Επιτροπή κατέστησε σαφές ότι δεν θεωρεί την κατασκευή συνοριακού φράκτη ως κατάλληλη εναλλακτική επιλογή σε σχέση με ολοκληρωμένες και επείγουσες μεταρρυθμίσεις που είναι επιτακτικό να εφαρμόσει η Ελλάδα προκειμένου να εναρμονίσει τα συστήματά της διαχείρισης των συνόρων και της μετανάστευσης με τα απαιτούμενα από το δίκαιο της ΕΕ πρότυπα». Η Επίτροπος σημειώνει, τέλος, ότι «η Επιτροπή …. ανησυχεί ιδιαίτερα για την ανθρωπιστική κατάσταση στους τόπους κράτησης».

Η απάντηση της Επιτρόπου επιβεβαιώνει επίσης ότι η ελληνική πολιτική ασύλου προκαλεί «ανησυχίες για το κατά πόσον το ελληνικό σύστημα ασύλου είναι σύμφωνο με τους ελάχιστους κανόνες που απορρέουν από το δίκαιο της ΕΕ». Για το θέμα αυτό είχαν σταλεί προς την ελληνική κυβέρνηση δύο προειδοποιητικές επιστολές (Νοέμβριο 2009 και Ιούνιο 2010) ως τελευταίο βήμα πριν την παραπομπή στο Ευρωπαίκό Δικαστήριο. Η παραπομπή αποφεύχθηκε με την υποβολή «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη μεταρρύθμιση του ασύλου και τη διαχείριση της μετανάστευσης», τον Αύγουστο του 2010, η υλοποίηση του οποίου επείγει..."

στόχος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...