3 Μαρ 2011

ΥΠΟΙΚ: Ζητά συναίνεση για να ... εκτελέσει ότι απέμεινε από την ελληνική οικονομία!


    Το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής 2012-2015, προϊόν του "Μνημονίου νο4" θα παρουσιάσει σήμερα στους εκπροσώπους των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακαωνσταντίνου, ζητώντας τους να
συναινέσουν στον πνιγμό της ελλήνικής οικονομία και της αγοράς ειδικότερα προκειμένου οι ξένες τράπεζες να πάρουν στην ώρα τους τα λεφτά τους (που έτσι ή αλλιώς αποκλείεται να τα πάρουν).
Το σχέδιο εξέθεσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και χθες, στους εκπροσώπους των κομμάτων (ΛΑΟΣ, Δημοκρατική Συμμαχία και Δημοκρατική Αριστερά) που ανταποκρίθηκαν καταρχήν στην πρόσκλησή του για διάλογο (αρνήθηκαν να μετάσχουν ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, στους οποίους απέστειλε εκ νέου γραπτές προσκλήσεις). Αυτό προβλέπει νέα μέτρα στους εξής βασικούς τομείς: μόνιμες δημοσιονομικές παρεμβάσεις, μισθοδοσία του δημοσίου, κλαδικά σχέδια εξυγίανσης των δημοσίων επιχειρήσεων και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, κοινωνικές δαπάνες και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Το χρονοδιάγραμμα που θέτει η κυβέρνηση προβλέπει ότι ο διάλογος θα ολοκληρωθεί τις επόμενες 15-20 μέρες, ώστε στα τέλη Μαρτίου να κατατεθεί το πρώτο σχέδιο για "μακράς διαρκείας" πρόγραμμα λιτότητας που προβλέπει το Μνημόνιο. Με βάση αυτό, θα συνταχθεί και θα σταλεί στις Βρυξέλλες έως τα μέσα Απριλίου, το νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας, μαζί με το τελικό σχέδιο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, το οποίο θα κατατεθεί το Μάιο στη Βουλή, για συζήτηση και ψήφιση.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου στους συνομιλητές του, θα χρειαστούν νέες παρεμβάσεις με συνολικά μέτρα ύψους 22 δισ. ευρώ ή 9,5% του ΑΕΠ ως το 2015.

Συγκεκριμένα βάζει στόχο τα πρωτογενή πλεονάσματα της γενικής κυβέρνησης, αρχής (δηλαδή μαζί με τον  ευρύτερο δημόσιο τομέα) από το 2012 και μετά: από 0,9% του ΑΕΠ το 2012, σε 3% το 2013, σε 5,5% το 2014 και σε πλεόνασμα  6% το 2015%. 

Ειδική μνεία γίνεται και για το δημόσιο χρέος καθώς η Ελλάδα το 2011 θα καταλάβει την πρώτη θέση σε όλη την Ε.Ε. με χρέος 153% του ΑΕΠ ή 345 δισ. ευρώ.΄
Και μόνο αυτό το νούμερο τα λέει όλα: Η αγορά είναι πεθαμένη, επενδύσεις δεν υπάρχουν ούτε "με το κυάλι", οι ιδιώτες πουλάνε σε ξένους όλες τις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις της χώρας. Και υπάρχουν κάποιοι που μιλάνα ακόμα με ξύλινους αριθμούς... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...