1 Μαρ 2011

Απέκλεισε μαζική νομιμοποίηση


   Για το θέμα που έχει προκύψει με τους μετανάστες απεργούς πείνας, που φιλοξενούνται στο κτίριο "Υπατία" και εκ των οποίων 14 έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σημάδια απόλυτης εξάντλησης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής δήλωσε:

    «Είναι απολύτως λογικό να ανησυχούμε όλοι, γιατί μην ξεχνάμε ότι στην κοινωνία μας εκείνο που είναι πιο πολύτιμο απ' όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχουν οι νόμοι του κράτους. Η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα καταρχάς, ούτε μπορεί ούτε προτίθεται να προχωρήσει σε μαζική νομιμοποίηση μεταναστών. Δεν το επιτρέπει το νομικό και το ευρωπαϊκό πλαίσιο μέσα στο οποία κινούμεθα».

    Ανέφερε ότι «γίνονται προσπάθειες για εξέταση των περιπτώσεων εκείνων ώστε να υπάρξει κάποιος δρόμος που να οδηγήσει στην ολοκλήρωση αυτής της υπόθεσης».

    «Θεωρώ, όμως -πρόσθεσε- ότι και οι μετανάστες αλλά και εκείνοι κυρίως που υποστηρίζουν τους μετανάστες και ουσιαστικά οργανώνουν όλες αυτές τις εκδηλώσεις, πρέπει και εκείνοι να συναισθανθούν την ευθύνη που έχουν απέναντι στη ζωή των ανθρώπων που κινδυνεύει».

    «Η πολιτεία είναι εδώ, οι νόμοι του κράτους είναι εδώ και θα βρούμε τον καλύτερο δυνατόν τρόπο σε ό,τι μας αφορά», είπε, προσθέτοντας ότι «πρέπει όλοι να συνδράμουν ούτως ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση»
ἀπό ἐδῶ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...