3 Μαρ 2011

Ο ΛΑΘΡΟΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΓΛΥΦΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ: "ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΕΛΑΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ! ΤΩΡΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙΑΖΩ ΕΛΛΗΝΕΣ"!


Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα απελαθεί κανένας από τους μετανάστες απεργούς πείνας για ένα χρόνο έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, επαναλαμβάνοντας ότι η μόνη διέξοδος είναι να υπαχθούν σε καθεστώς ανοχής, κατά τη διάρκεια του οποίου θα πρέπει να γίνει διάλογος προκειμένου να εξεταστούν τα αιτήματά τους.

«Η κυβέρνηση δεν θέλει να χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή» τόνισε ο κ. Καστανίδης, μιλώντας στη ΝΕΤ. «Προτείνουμε μία συμβιβαστική λύση» τόνισε ο κ. Καστανίδης, χωρίς αυτό να σημαίνει-όπως υπογράμμισε-ότι θα πρέπει να εκβιάζεται μία ολόκληρη χώρα.

Ο ίδιος κάνει έκκληση προς τους μετανάστες να δείξουν και οι ίδιοι κατανόηση και να δεχτούν το διάλογο με την κυβέρνηση. Όπως τόνισε, υπάρχουν συγκεκριμένοι υπουργοί που θέλουν να συζητήσουν με τους απεργούς πείνας και εκείνοι δεν τους δέχονται.

Αναφερόμενος στο αίτημα της Αλέκας Παπαρήγα να νομιμοποιηθούν οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας ο κ. Καστανίδης μίλησε περί «άστοχων συζητήσεων». «Ο καθένας μοιράζει λύσεις και ιδέες» είπε.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών, Γ.Ραγκούσης έχει επιρρίψει σημαντικές ευθύνες σε όλους αυτούς που καθοδηγούν πολιτικά τους απεργούς πείνας και «βγαίνουν καθημερινά και μιλούν στα κανάλια», κατηγορώντας τους ότι έχουν απαγορεύσει το διάλογο μεταξύ των αρχών και των μεταναστών.

Επίσης, πρόσθεσε ότι οι «πολιτικοί καθοδηγητές» των απεργών πείνας είναι οι ίδιοι άνθρωποι που εμπόδισαν τους γιατρούς του ΚΕΛΠΝΟ να τους παράσχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ επεσήμανε ότι έχει καταγγελίες πως οι γιατροί όχι μόνο εμποδίστηκαν να τους επισκεφτούν, αλλά απωθήθηκαν βιαίως.

Ήδη 81 εκ των μεταναστών της Υπατίας έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία, ενώ άλλοι 17 απεργοί πείνας έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία από το Εργατικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

ἀπό ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...