1 Μαρ 2011

Σκληρή πίεση στο καθεστώς Καντάφι

   Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Λιβύη. Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν όταν δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν μια διαδήλωση στην πρωτεύουσα, ανέφερε η εφημερίδα Κουρίνα στην ιστοσελίδα της    Στη Μιζουράτα, διαδηλωτές απέκρουσαν επίθεση φιλοκυβερνητικών δυνάμεων και κατέρριψαν στρατιωτικό ελικόπτερο, ενώ η λιβυκή πολεμική αεροπορία έπληξε αποθήκες πυρομαχικών στις περιοχές που ελέγχονται από τους διαδηλωτές, στην ανατολική Λιβύη.

    Ο αμερικανικός στρατός κάνει αναδιάταξη των ναυτικών και αεροπορικών του δυνάμεων γύρω από τη Λιβύη, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

    Οι Λίβυοι "θα πέθαιναν για να με προστατεύσουν", ανέφερε ο Καντάφι σε συνέντευξή του στην δημοσιογράφο του ABC Κριστιάν Αμανπούρ.

    Στο μεταξύ, σχεδόν 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Οι περισσότεροι κατέφυγαν στις γειτονικές χώρες, στην Αίγυπτο και την Τυνησία.

    Εξάλλου, τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν στην επιβολή εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, καθώς και στο πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του Μ. Καντάφι.

    Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι ο Μουάμαρ Καντάφι χρησιμοποιεί "μισθοφόρους και κακοποιά στοιχεία" για να καταπιέσει τον λαό του, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να αποχωρήσει αμέσως.

    "Ο Καντάφι και το περιβάλλον του πρέπει να λογοδοτήσουν γι' αυτές τις πράξεις που παραβιάζουν τις διεθνείς νομικές υποχρεώσεις της Λιβύης", δήλωσε η Κλίντον μιλώντας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη, επισημαίνοντας ότι όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν στο τραπέζι καθώς η διεθνής κοινότητα μελετά τα επόμενα βήματά της.
ἀπό "απε μπε"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...