21 Μαρ 2011

Έχει "ξεφύγει" ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κάνει, πλέον, μεγάλη ζημιά στην ίδια την κυβέρνηση


Image«Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος, με σημερινές δηλώσεις του, περηφανεύεται ότι ήταν από τους πρώτους που συνιστούσαν να αφήσουμε τους Σκοπιανούς “να λέγονται όπως θέλουν”, δηλαδή “Μακεδόνες”» αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

Και συνεχίζει: «Η δήλωση αυτή -όπλο στην προπαγάνδα των Σκοπίων- έρχεται σήμερα, που μπαίνει σε τελική και κρίσιμη φάση η προσφυγή των Σκοπίων στο Διεθνές Δικαστήριο, εναντίον της χώρας μας, για την απόφαση της Συνόδου Κορυφής στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008».

«Μετά από αυτό και ιδίως στην κρίσιμη αυτή στιγμή, μπορεί ο κ. Πάγκαλος να παραμένει ακόμη στη θέση του αντιπροέδρου; Καλούμε τον πρωθυπουργό να πάρει άμεσα θέση» καταλήγει ο κ. Μιχελάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πάγκαλος, μιλώντας τη Δευτέρα στην πρωινή εκπομπή του Mega, δήλωσε ότι είναι υπέρ της χρήσης του όρου «Μακεδονία» για τα Σκόπια.

Η δήλωση αυτή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης προκάλεσε την αντίδραση και του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος ανέφερε: «Σήμερα, την ημέρα δηλαδή που αρχίζει η εκδίκαση της προσφυγής των Σκοπίων εναντίον της Ελλάδας στο Δικαστήριο της Χάγης για το θέμα του ονόματος, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Θ.Πάγκαλος δήλωσε σε μεγάλο κανάλι των Αθηνών ότι τα Σκόπια "θα πρέπει να πάρουν όποια ονομασία θέλουν", κατ' επέκταση δηλαδή να ονομασθούν ακόμη και "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"»!
Ὄχι στήν κάρτα τοῦ πολίτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...