27 Φεβ 2011

ΛΑΘΡΟμετανάστες και μετρό,έσβησαν μια ακόμα περιοχή..S.O.S. απο τους κατοίκους τις Βικτώριας- Χρεοκοπήσαμε μέσα σε 2 μηνές!

Κραυγή απελπισίας απο τους κατοίκους και καταστηματάρχες της Βικτώριας καθώς ο σταθμός του ηλεκτρικού παραμένει κλειστός εδώ και 8 μήνες, για επισκεύες στο δίκτυο.
Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για “το τελικό χτύπημα” αφού η περιοχή είχε γεμίσει με μετανάστες και

σε συνδυασμό με το κλείσιμο του σταθμού, η πλατεία έχει ερημώσει. Επιχειρήσεις εχουν βάλει λουκέτο ενώ τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα για τους φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου και τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ.

Μόνο στο διάστημα απο τις γιορτές μέχρι σήμερα έχουν κλείσει επτά εμπορικά καταστήματα και - όπως λένε οι καταστηματάρχες- όσοι έχουν επιβιώσει είναι θέμα χρόνου να κλείσουν κι αυτοί...

Ο κ. Ηλίας ιδιόκτητης περιπτέρου στην πλατεία Βικτώριας και κάτοικος της περιοχής, κάνει λόγο για ολοκληρωτική απομόνωση του κέντρου και υποβάθμιση της περιοχής. Οπως λέει οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι και αναφέρει οτι περίπου 15 καταστήματα έχουν κλείσει τους τελευταίους μήνες ενώ όσο αφορά την δική του επιχείρηση η πτώση του τζίρου ξεπερνάεί το 50%.

Απέναντι απο την πλατεία η κα. Γεωργία διατηρεί κατάστημα με είδη οικιακής χρήσεως. Οπως λεει, έχουν ερημώσει τα πάντα στη περιοχή και ο κόσμος φοβάται να περάσει απο τον κεντρικό δρόμο της πλατείας καθώς οι χρήστες ναρκωτικών και οι μετανάστες έχουν μετατρέψει την περιοχή σε γκέτο.
Παράλληλα, τονίζει πως τα έξοδα μετακίνησής τους έχουν αυξηθεί γιατί αναγκάζονται να παίρνουν το αυτοκίνητό τους και με τις τιμές της βενζίνης να σκαρφαλώνουν στο 1,65 ευρώ το κόστος είναι δυσβάχταστο.Στη πλατεία συναντήσαμε την κα.Μαρία καθώς έκανε την βόλτα της και συνομιλήσαμε μαζί της. Ο διάλογος ήταν κατατοπιστικός: "όλα τα μαγαζιά πάνε πολύ άσχημα διότι έχει χαθεί η κίνηση που προσφέρει ο ηλεκτρικός πάνω στην οποία βασίζεται η δουλειά μας. Εγω άνοιξα γραφείο στη περιοχή ακριβώς γι' αυτόν το λόγο, για το μετρό και εδώ 8 μήνες είναι κλειστό” λέει χαρακτηριστικά.

Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής η πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία.
newsit.gr
ἀπό "ἐγκληματικότητα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...