11 Φεβ 2011

Μουμπάρακ: "Δεν θα αφήσω αυτό το χώμα μέχρι να βρεθώ από κάτω του". Οι δικτάτορες χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα, από την Ελλάδα ως την Αίγυπτο

Δεν παραιτείται ο κ. Μουμπάρακ με τα 70 δις περιουσία. Φαντάζομαι πως με την σκληρή του εργασία θα συγκέντρωσε το ποσό αυτό.

Ο δικτάτορας αποκάλεσε τον λαό “του”, “παιδιά του” και απευθύνθηκε σε αυτόν ως “πατέρας”. Μόλις έγινε καθαρό ότι δεν έχει σκοπό να παραιτηθεί, ο κόσμος στην πλατεία Ελευθερίας (Ταχρίρ) του Καίρου, εβγαλε τα παπούτσια του και άρχισε να τα κουνάει στον αέρα οργισμένος. Πολύ οργισμένος.Εκτός τόπου και χρόνου ο δικτάτορας μίλησε για επιτροπές που ετοίμασε και που θα “διευθετήσουν” τα ζητήματα που δεν διευθέτησε η 30 χρονη παρουσία του στο τιμόνι της χώρας. Μίλησε για την αγάπη του για την πατρίδα. Προφανώς αυτή η αγάπη δεν είναι αρκετή για να αγκαλιάσει τους πεινασμένους Αιγύπτιους και να απαλύνει τα δεινά τους. Θυμήθηκε τις ηρωϊκές στιγμές του στα μέτωπα του πολέμου όπου όπως ισχυρίστηκε έλαβε μέρος, και μίλησε για εθνικές νίκες. Το πλήθος όσο τον άκουγε τόσο και εξαγριωνόταν.

Τελικά τους είπε και το αμίμητο: “Η Αίγυπτος θα είναι η αρχή και το τέλος της ζωής μου. Δεν θα αφήσω αυτό το χώμα μέχρι να βρεθώ από κάτω του”. Εμένα σαν απειλή μου ακούστηκε αυτό.

Γενικά ο κ. Μουμπάρακ είπε αυτά που ένας αμετανόητος και χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας δικτάτορας θα περιμέναμε να πει. Στην κοσμάρα του.

Ας ελπίσουμε πως αυτή η στάση του δεν θα οδηγήσει σε αιματοχυσία ή εμφύλιο.

Δεν τελείωσαν τα βάσανα της Αιγύπτου ακόμη.
Ούτε και τα δικά μας.

Είναι η ώρα να μιλήσουν οι λαοί. Και να σιωπήσουν οι ηγέτες.

Θρᾶξ Ἀναρμόδιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...