4 Φεβ 2011

Γιατί ο Μουμπάρακ πεισματικά αντιστέκεται;

ἀπό dinatomirmigi
Η επικοινωνιακή πολιτική είναι το Α και το Ω για κάθε κυβέρνηση διασφαλίζοντας τη θέση της και τα συμφέροντά της. Η κυβέρνηση Μουμπάρακ στην Αίγυπτο προφανώς είναι θέμα ωρών η ημερών να πέσει, γιατί όμως έχει φέρει τη χώρα σε τέτοιο χάος και πεισματικά δεν εγκαταλείπει άμεσα;

Μετά την πτώση της κυβέρνησης στην Τυνησία, η εξέγερση στην Αίγυπτο έγινε άμεσα επιβεβαιώνοντας ότι όταν ο λαός πιστέψει στη δύναμή του και δει έστω και από κάποιον διπλανό ότι ΝΑΙ γίνεται, τίποτα δε μπορεί να τον σταματήσει. Καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί τη γρήγορη πτώση του Μουμπάρακ γιατί το επικοινωνιακό αποτέλεσμα μιας τέτοιας περίπτωσης θα ήταν ότι μια ηγεσία είναι εύκολο και γρήγορο να ανατραπεί εάν ο λαός εξεγερθεί. Οι πληρωμένοι υποστηρικτές του Μουμπάρακ είναι μια τελευταία ένδειξη ότι δεν εγκαταλείπει εύκολα και ότι το κόστος για κάθε ανατροπή έχει πολύ αίμα και κίνδυνο. Κάθε μέρα παραμονής του Μουμπάρακ στην εξουσία δείχνει το πόσο δύσκολα ανατρέπεται μια κυβέρνηση και τι θυσίες από το λαό απαιτεί.  Αυτός είναι ένας τρόπος σε άλλες καταπιεσμένες κοινωνίες να δημιουργείται ένας φόβος για το πιθανό κόστος που θα έχουν παρόμοιες καταστάσεις.

Η Ευρώπη μετά από τα γενικά μέτρα λιτότητας και τις προτροπές για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης που θα στέλνουν τους πολίτες της μετά τη δουλειά κατευθείαν στο φέρετρο δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να δει τον Μουμπάρακ να πέφτει εύκολα και χωρίς μεγάλο αιματοκύλισμα. Η αντίσταση του αυταρχικού καθεστώτος Μουμπάρακ έχει άμεσο συμφέρον με την επικοινωνιακή πολιτική πολλών άλλων δημοκρατικών (οικονομικά αυταρχικών) κυβερνήσεων στη γύρω περιοχή και όχι μόνο. 

Η Ελλάδα έχει όλα τα στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν τον νέο κόσμο κάποια στιγμή σε μια κοινωνική εξέγερση, όμως απ ότι φαίνεται χρειάζεται κάποια ακόμα περίοδος να ωριμάσουν οι συνθήκες, αφού η προπαγάνδα δεν έχει επιτρέψει ακόμα στους Έλληνες να συσπειρωθούν και να απαιτήσουν μαζικά μια αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...