4 Φεβ 2011

Πεδίο μάχης η Αθήνα, ενώ αύριο αποφασίζουν για την τύχη της Ελλάδας ἀπό elzoni
Σε πεδίο μάχης έχει εξελιχθεί η χώρα καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να ψηφίσει το ένα μετά το άλλο τα νομοσχέδια με τις μεταρρυθμίσεις που «έπρεπε να είχαν γίνει από χρόνια», αλλά τώρα επιβάλλονται από την τρόικα.

Με το βλέμμα στην επόμενη – τέταρτη – δόση έχει πλέον διαλυθεί το σύμπαν. Η χώρα βυθίζεται στο χάος, χωρίς συγκοινωνίες, χωρίς γιατρούς, χωρίς φαρμακεία.

Την ώρα που η γειτονιά μας φλέγεται, η Ελλάδα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μιας μεγάλης κοινωνικής σύγκρουσης, με σειρά σοβαρών θεμάτων  να σοβούν και ενώ αύριο συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, προκειμένου να αποφασιστεί για πόσα χρόνια θα παραμείνει υποθηκευμένη η χώρα.


Την ίδια ώρα, η Βουλή απλώς περιμένει να ψηφίσει τα νομοσχέδια που προκαλούν αυτήν την τρομερή αντίδραση. Και στο μεταξύ, προφανώς για να μην κάθεται, ασχολείται με το αν θα καταργηθεί ή όχι το πανεπιστημιακό άσυλο και αν ορθώς ή όχι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο 3838/2010 που παρείχε το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι σε μετανάστες και εφαρμόστηκε στις τελευταίες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές.

Υπάρχει τίποτε το περίεργο σ’ αυτό; Δεν το λέει το Σύνταγμα; Ότι το δικαίωμα αυτό ανήκει μόνο στους Έλληνες πολίτες. Και πως για να επεκταθεί και σε άλλους πρέπει να αναθεωρηθεί η σχετική συνταγματική διάταξη;

Αλλά ακόμη κι’ αν δεν είναι έτσι, ακόμη κι’ αν κάποιοι διαφωνούν, αυτό είναι το μείζον αυτή τη στιγμή στη χώρα;

Την ίδια ώρα σε μείζον θέμα έχει αναχθεί και αυτό του ασύλου. Με αφορμή αυτό, χθες στη Βουλή παρακολουθήσαμε μια ακόμη μετωπική σύγκρουση μεταξύ του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ, με προσωπικές επιθέσεις, χαρακτηρισμούς και φωνές.

Όσον αφορά στο μέτωπο των διοδίων, χθες ασκήθηκε ποινική δίωξη σε εννέα άτομα για άρνηση πληρωμής, μετά από μηνύσεις κατασκευαστικής εταιρίας.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Μεταφορών προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για το θέμα, χαρακτηρίζοντας «αντικοινωνική αντίληψη» τη συμπεριφορά του «τζαμπατζή».

Η απάντηση ήλθε αμέσως με την εξαγγελία πανελλαδικού ανοίγματος των διοδίων την προσεχή Κυριακή.

Από την πλευρά τους, οι απεργοί στις συγκοινωνίες αρνούνται να συμμορφωθούν προς τις δικαστικές αποφάσεις και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ακόμη και όταν αυτές κρίνονται παράνομες.

Η κατάσταση οδηγείται στα άκρα και σε όλα τα μέτωπα. Και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν πολλοί…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...