14 Φεβ 2011

ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩ

Όταν υπεγράφη η επαίσχυντη, κατοχική δανειακή σύμβαση που συνοδεύει το Μνημόνιο και επί της ουσίας βάζει σε υποθήκη τη χώρα, ακόμα κι όσοι –λίγοι...– αντέδρασαν είχαν κάνει την εκτίμηση
ότι είχαμε φτάσει στον πάτο του βαρελιού.
Εννιά μήνες μετά, ακόμα κι αυτή η εκτίμηση δυστυχώς διαψεύδεται.

Η κατοχική παρέμβαση των εκπροσώπων της «τρόικας» την Παρασκευή, η χωρίς κανένα πρόσχημα υποκατάσταση της ελληνικής κυβέρνησης, με την εξαγγελία ότι αποφασίστηκε το των πάντων ξεπούλημα για να συγκεντρωθούν 50 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15 στα δύο πρώτα χρόνια, έδειξε χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ότι υπήρχαν και χειρότερα, αφού χειρότερο κι απ' τον οικονομικό ολοκληρωτισμό είναι η εκποίηση της εθνικής κυριαρχίας και η αντικατάσταση της ελληνικής κυβέρνησης απ' την «τρόικα» και του έλληνα πρωθυπουργού από... κάποιον Τόμσεν!

Απ' την Παρασκευή, αυτήν την αποφράδα ημέρα, στη διάρκεια της οποίας κατά διαβολική σύμπτωση ο Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής είχε διαβεβαιώσει ότι «τα βασικά στοιχεία» (!) της εθνικής κυριαρχίας δεν θα θιγούν, μια μυριόστομη ιαχή διαπερνά τη χώρα:

• Πετάξτε τους όξω!

Όξω απ' τη χώρα οι σφετεριστές κάθε ίχνους εθνικής μας κυριαρχίας και αξιοπρέπειας.

Και η ευθύνη βαρύνει τους πάντες.

Πρωτίστως βέβαια την κυβέρνηση, η οποία μέχρι τώρα βαδίζει απ' το κακό στο χειρότερο, φυγομαχεί, κρύβεται, έχει εκχωρήσει τις αρμοδιότητές της, λιποτακτεί, λειτουργεί στρεψόδικα, δείχνει δειλία.

Αλλά και το σύνολο της αντιπολίτευσης (τα όσα συνέβησαν την Παρασκευή απαιτούσαν την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά προσωπικά), τους συνδικαλιστές, τους πνευματικούς ανθρώπους.

Ακόμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος δεν μπορεί να είναι σιωπηλός, όταν στην πράξη καταργείται η εθνική ανεξαρτησία, για την οποία γνωρίζουμε ότι ο Κάρολος Παπούλιας έχει ιδιαίτερες ευαισθησίες κι έχει δώσει μάχες...

Τα όσα συνέβησαν την Παρασκευή συνιστούν τον έσχατο (;) εξευτελισμό του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, που αν ακόμα διαθέτουν ίχνος αξιοπρέπειας θα πρέπει να μπουν μπροστά σε αυτό το κίνημα του «πετάξτε τους όξω»!

Εμείς, είτε μας αρέσει είτε όχι, ξέραμε πως πρωθυπουργός ήταν ο Γ. Παπανδρέου και κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ. Αυτούς ψήφισε και μάλιστα με πρωτόγνωρη πλειοψηφία ο ελληνικός λαός τον Οκτώβρη του 2009.

Απ' την Παρασκευή μάθαμε ότι κυβέρνηση είναι η «τρόικα» και πρωθυπουργός κάποιος... Τόμσεν! Η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αυτοκαταργήθηκαν.

Είναι χαρακτηριστικό των μεγάλων αντιδράσεων, που άρχισαν να καταγράφονται με το τέλος της συνέντευξης των εκπρόσωπων της «τρόικας», ότι ακόμα και το συστημικό Mega «επαναστάτησε» την Παρασκευή το βράδυ και «τα έριξε» τόσο στην «τρόικα» όσο και στην κυβέρνηση, για την ντροπιαστική σιωπή της, που έδειχνε συνενοχή!

Κι εδώ που τα λέμε, θα πρέπει να είναι κάποιος ηλίθιος για να πιστέψει ότι τα όσα είπαν οι αναίσχυντοι της «τρόικας» δεν ήσαν σε γνώση της ελληνικής κυβέρνησης.

Αλλά την κυβέρνησή μας εμείς την εκλέξαμε, εμείς μπορούμε να τη διώξουμε και σε κάθε περίπτωση την ελέγχουμε.

Αυτούς τους απίθανους τύπους που εγκατέστησε ως τοποτηρητές, ανθύπατους που θα 'λεγε κι ο Απ. Κακλαμάνης, τους νέους Πιουριφόι, δεν τους ελέγχουμε.

Τους διώχνουμε!

Αυτή είναι η τύχη που τους ταιριάζει.

Δίχως την παραμικρή καθυστέρηση!

Εμείς, ο λαός, δεν ανεχόμαστε ούτε την πλήρη υποδούλωση της χώρας μας ούτε την κατάργηση της ελληνικής κυβέρνησης (επαναλαμβάνουμε, είτε μας αρέσει είτε όχι...) ούτε την κατάλυση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας.

Απ' την Παρασκευή το απόγευμα οι αντιδράσεις είναι από δριμύτατες έως και ανεξέλεγκτες.

Κυρίως δε εντός του ΠΑΣΟΚ.

Εκτιμούμε βάσιμα ότι τα γεγονότα της Παρασκευής αποτελούν τη σπίθα που μπορεί να βάλει φωτιά στον κάμπο, να σηκώσει τον λαό απ' τους καναπέδες, να εξεγείρει.

Καθότι οι «τροϊκανοί» το μόνο που μας άφησαν ΑΚΟΜΑ άθικτο είναι η Ακρόπολη και τα άλλα μνημεία μας.

Ίσως τα βάλουν κι αυτά σε δημοπρασία στην επόμενη επιδρομή τους!

Θα τους το επιτρέψει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο γιος του Αντρέα, του εμπνευστή τού η «Ελλάδα στους Έλληνες»;

Αλήθεια, πού βρισκόταν την Παρασκευή απ' το μεσημέρι και μετά ο έλληνας πρωθυπουργός; Πού κρυβόταν;

Μία μέρα νωρίτερα είχε κάνει... περαντζάδα με τον Γερουλάνο απ' τα Ολυμπιακά Ακίνητα, για να παρακολουθήσουν... θεατρική παράσταση!

Την κρίσιμη μέρα που οι υπάλληλοι της «τρόικας» αναίσχυντα επιχείρησαν να μας εξευτελίσουν ως λαό, ως κυβέρνηση, πού ήταν εξαφανισμένος;

Θέλει, αλήθεια, να του πουν κι αυτουνού ότι... δοξάζεται κρυπτόμενος;

Οι άλλοι υπουργοί του πού ήσαν;

Αυτός ο σύγχρονος πολιτικός Εφιάλτης, ο Παπακωνσταντίνου, πού κρυβόταν;

Ποιες άλλες δεσμεύσεις έχει αναλάβει;

Πώς θα αντιδράσει σ' αυτόν τον στρατό κατοχής;

Έχει το βαρέλι άλλο πάτο;

Υπάρχει πουθενά, σε κάποιον, αίσθημα ντροπής;

Φτάσανε, οι αναίσχυντοι, να... μαλώνουν τον λαό που κινητοποιείται, να θέλουν να τον ευνουχίσουν πολιτικά, ιδεολογικά, να τον... καταργήσουν!

Όπως πριν ο Στρος-Καν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, είχε... μαλώσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ότι δεν στέργουν στην υποστήριξη του Μνημονίου!

Θα μας απαντήσει ακόμα ο –κακή τη μοίρα μας– «τσάρος»:

- Πού, πώς θα βρεθούν τα 50 δισ.; Θα πουληθούν μέχρι και... τα νησιά μας;

ἀπό τό παρόν 
ἡ εἰκόνα ἀπό ΄δῶ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...