18 Φεβ 2011

Γεμίσαν την Πατησίων με αφίσσες υπέρ των Μαροκινών απεργών..Ποιοι σπονσοράρουν όλο αυτό το αίσχος?

Όλη η πατησίων γεμάτη με συνθήματα υπερ των λαθρομεταναστών απεργών. Τελευταίο μετρο της προπαγάνδας παντού τα στενσιλ : "Οι παπουδες μας μετανάστες, εμεις ρατστιστες ;" Στο θλιβερό θέαμα των κλειστών (ελληνικών) καταστημάτων η χαρά του αριστερού αφισσοκολλητή : Αφίσσες αντιφα τεράστιες : "Οι μετανάστες απεργοί πείνας απεργούν και για σένα."
Πιάνουν σχεδόν όλη την τζαμαρία του κλειστού μαγαζιού. Λίγο πιο κάτω "Οι μετανάστες απεργοί πείνας έχουν τα κότσια που τόσο μας λείπουν".
Δεν υπάρχει κολώνα, τοίχος, ελευθέρος χώρος που να μην περιέχει κάτι από αυτά.

Κοιτάς κάτω και βλέπεις φυλλάδια, "πορεία 18/02 μουσείο, αλληλεγγύη στους μετανάστες απεργούς πείνας". Ενώ τα βλέπεις όλα αυτά και προσπαθείς να ηρεμήσεις όσο μπορείς τις σκέψεις σου, αναρωτιέσαι ποιος τα συντονίζει, που αποσκοπούν, ποιοι τα επιτρέπουν, ποιοι τα σπονσοράρουν, ποιοι τα πιστεύουν, το 90 % τουλάχιστον γύρω σου είναι ξένοι. Ξένοι λαθραία φερμένοι, που δεν έχουν καμμία σχέση με τον χώρο, την περιοχή, τα εδάφη, την πατρίδα, και που από το πρόσωπό τους και τις εκφράσεις του καταλαβαίνεις πως δεν θέλουν να έχουν και ποτέ : Πακιστανοί πάντοτε σε τετράδες πεντάδες, κάνοντας παρέα μόνο σε ομοεθνείς τους, ασιάτες, μαροκινοί, αφρικανοί να φωνάζουν στο κινητό, παρέες εικοσάριδες άραβες να γελάνε και να περνάνε σπρώχνοντας την γιαγιά που πάει με το ζόρι να ανέβει στο πεζοδρόμιο. Όχι Έλληνα δεν συναντάς, αλλά χαίρεσαι αν εντοπίσεις έστω κάποιον λευκό. Και σηκώνεις το κεφάλι να περπατήσεις, βλέπεις στον τοίχο το στενσιλ :"οι παππούδες μας μετανάστες εμείς ρατσιστές ;" να σε ψυχαναγκάζει. Να μην μπορείς να μιλήσεις. Να το βιώνεις βουβά, ύπουλα , μην μιλήσεις, μην αντιδράσεις "οι παππούδες μας μετανάστες εμείς ρατσιστές ;"
Λίγο πιο κάτω συναντάς ένα μαγαζί καινούργιο. "Ελληνική Υπηκοότητα" γράφει στην βιτρίνα, στην γωνία 3΄ Σεπετεμβρίου και Πιπίνου. "Νομικές διαδικασίες για αλλοδαπούς, ανανέωση άδεια παραμονής, Ελληνική Υπηκοότητα". Πωλείται όπως πωλείται ένα τζην ή ένα ζευγάρι κάλτσες στην Πατησίων. Αλλά μην αντιδράσεις, είπαμε είναι βουβή η κατοχή και η επιδρομή που περνάς. Άλλωστε, όταν πας να θυμώσεις έρχεται το στενσιλ να σου υπενθυμίσει "Οι παππούδες μας μετανάστες, εμείς ρατσίστες ; "


Όχι καθίκια, δεν θα σας κάνουμε την χάρη. Δεν θα τρελαθούμε. Θα σας τρελάνουμε εμείς. Δεν θα πουλήσουμε την πατρίδα μας. Όσο μας πιέζετε, τόσο συσπειρωνόμαστε. Ότι και να κάνετε, έχετε όλο το κέντρο δικό σας και πάλι 150 άτομα μαζεύετε. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως όλη η μεταπολίτευση έχει στηριχτεί σε δύο μεγάλα άσυλα : Των πολιτικών και της ακρας αριστεράς των πανεπιστημίων και των καταλήψεων δημοσίων κτιρίων. Τυχαίο, δεν νομίζω.
Δεν λυγίζουμε όμως. Μας ανοίγετε την όρεξη να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω μία ώρα γρηγορότερα..


ἀπό ἐγκληματικότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...