19 Φεβ 2011

Μπαχρέιν: πυροβολισμοί εν ψυχρώ στους διαδηλωτές & χάος


Σε χαοτική μετατρέπεται η κατάσταση στο Μπαχρέιν όπου οι αστυνομικές δυνάμεις έλαβαν την άδεια να πυροβολούν εναντίον των διαδηλωτών κατά βούληση με αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες τραυματίες, οι νεκροί να αυξάνονται και ο λαός να εξαγριώνεται όλο και περισσότερο.
Μετά από αυτά η πρόσκληση του μονάρχη για διάλογο ήταν
λογικό να απορριφθεί από τους Σήτες και αυτό που ξεκίνησε ως διαδήλωση με αίτημα την αποκατάσταση των κοινωνικών ανισορροπιών εξελίσσεται σε εξέγερση με απαίτηση την απομάκρυνση του μονάρχη.
Ωστόσο, προς το παρόν το πλήθος που συρρέει στους δρόμους δεν είναι αρκετό για να οδηγήσει σε μία κατάσταση παρόμοια με αυτήν της Αιγύπτου και της Τυνησίας και η εξέγερση θα έχει πολύ μικρές πιθανότητες να πετύχει αν δεν αυξηθεί το πλήθος των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτήν.
Ακόμη, μετά τις επιτυχημένες εξεγέρσεις σε Αίγυπτο και Τυνησία οι αρχές τόσο στο Μπαχρέιν όσο και στη Λιβύη, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ανάλογη εξέγερση, έχουν μάθει το ‘μάθημα’ τους και είναι πολύ πιο επιθετικές εναντίον των διαδηλωτών γεγονός που κάνει την κατάσταση ακόμη πιο τραγική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...