25 Φεβ 2011

Τήν δίωξι καί τῶν 300 ζήτησε ὁ εἰσαγγελέας ἐφετῶν. Ποινικές εὐθύνες στούς λαθρομετανάστες καί στόν Πελεγρίνη.

Το πόρισμα από τον εισαγγελέα εφετών "καίει" τους 300 λαθρομετανάστες που κατέλαβαν τη νομική, αλλά και τον πρύτανη της σχολής.

http://news247.gr/ellada/article787965.ece/ALTERNATES/w620/Met-Nomiki.jpeg

Την δίωξη και των 300 μαροκινών που κατέλαβαν χώρους της νομικής σχολής ζήτησε ο εισαγγελέας εφετών, Σπύρος Μουζακίτης, ο οποίος διερευνά το θέμα.
Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με το πόρισμα του προτείνει
να διωχθούν οι λαθρομετανάστες για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και πρόκλησης διακεκριμένων φθορών, για τα οποία, ως ηθικούς αυτουργούς θεωρεί οκτώ μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης.
Επίσης, ο κ. Μουζακίτης άσκησε ποινική δίωξη και σε βάρος του πρύτανη του πανεπιστημίου, Θεοδόση Πελεγρίνη, για παράβαση του καθήκοντος.

Ποινική δίωξη σε βάρος του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη για παράβαση καθήκοντος για την κατάληψη της νομικής, άσκησε ο εισαγγελέας που διενήργησε την έρευνα. Ποινική δίωξη ασκήθηκε και κατά οκτώ ατόμων που διευκόλυναν την είσοδο των μεταναστών στη Νομική.
Την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό πλημμελήματος για την υπόθεση της κατάληψης της Νομικής από παράνομους μετανάστες, σε βάρος του πρύτανη και οκτώ μελών οργανώσεων για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών ζητεί με το πόρισμά του ο Εισαγγελέας Εφετών Σπύρος Μουζακίτης, ο οποίος διενήργησε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα.
Με την ολοκλήρωση της έρευνάς του ο κ. Μουζακίτης παρέδωσε πόρισμα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Γιάννη Σακελάκο στο οποίο ζητεί να διωχθεί ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.
Ζητεί επίσης την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των οκτώ μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση οικιακής ειρήνης και ηθικής αυτουργίας σε διακεκριμένες φθορές. Η πρώτη κατηγορία αφορά την κατάληψη του κτηρίου της Νομικής, ενώ η δεύτερη ζημιές που διαπιστώθηκαν κατά την αποχώρηση των λαθρομεταναστών.
Στο εισαγγελικό πόρισμα αναφέρεται ότι δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες σε βάρος της ναυτιλιακής εταιρείας, του πλοιάρχου και του πράκτορα που εξέδωσε τα εισιτήρια για τη μεταφορά των μεταναστών από την Κρήτη στον Πειραιά.
Ο κ. Μουζακίτης είχε κάλεσε σε ανωμοτί κατάθεση τους υπεύθυνους για το ταξίδι των μαροκινών από την Κρήτη στον Πειραιά.
Το πόρισμα του κ. Μουζακίτη θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την άσκηση της ποινικής δίωξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...